Przepis na Szarlotka teściowej

Składniki potrzebne do przepisu: Szarlotka teściowej

  • >okruchy biszkoptu 1 i 1/2 szklanki
  • cukier 4 łyżki
  • >masło stopione 8 łyżek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
    Czas przygotowania: 60 min.
    Czas pieczenia: 40 min.

     

    jak przyrządzić Szarlotka teściowej ?

    Okruchy biszkoptu mieszamy z cukrem. Jabłka obieramy, szatkujemy, słodzimy cukrem, dodajemy do nich sparzone rodzynki oraz posiekane orzechy. W natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy układamy na przemian okruchy biszkoptów i jabłka- ma powstać w sumie 7 warstw: 4 z okruchami i 3 z jabłkami. Każdą warstwę okruchów skrapiamy 2 łyżkami rozpuszczonego masła. Szarlotkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut w temperaturze 200 stopni c. Podajemy na gorąco z cukrem pudrem, można również dodać gałkę lodów waniliowych!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556