Składniki potrzebne do przepisu: Szybki jabłecznik
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Szybki jabłecznik ?
Na biszkopt białka ubić z cukrem, dodać żółtka, obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do ciasta na koniec wlać wodę. Upiec biszkopt temp. 180-200stopni 20-30min. Jabłka wyłożyć do miseczki, wsypać cynamon wymieszać. Galaretkę zrobić 1i1/2 szklanki wody żeby lepiej stężała. Po wystudzeniu dolać do jabłek. Wstawić na5-10 min do lodówki. Wylać galaretkę na biszkopt, ubić śmietanę z cukrem, cukrem waniliowym i śmietan -fixem. Wyłożyć na jabłka bitą śmietanę. Posypać startą czekoladą lub kakaem.