Przepis na Szybki jabłecznik

Składniki potrzebne do przepisu: Szybki jabłecznik

  • jajka 4 szt
  • woda 1 łyżka
  • cukier 1 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana 1/2 szkl
  • mąka pszenna 1/2 szkl
  • jabłka tarte 1 słoik (750ml)
  • galaretka agrestowa 1 opakowanie
  • cynamon 1 łyżeczka
  • śmietana kremówka 1/2 litra
  • cukier 1/4 szkl
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • śmietan-fix 3 szt
  • >czekolada lub kakao do dekoracji
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Szybki jabłecznik ?

    Na biszkopt białka ubić z cukrem, dodać żółtka, obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do ciasta na koniec wlać wodę. Upiec biszkopt temp. 180-200stopni 20-30min. Jabłka wyłożyć do miseczki, wsypać cynamon wymieszać. Galaretkę zrobić 1i1/2 szklanki wody żeby lepiej stężała. Po wystudzeniu dolać do jabłek. Wstawić na5-10 min do lodówki. Wylać galaretkę na biszkopt, ubić śmietanę z cukrem, cukrem waniliowym i śmietan -fixem. Wyłożyć na jabłka bitą śmietanę. Posypać startą czekoladą lub kakaem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556