Przepis na Gotowany de volaille

Składniki potrzebne do przepisu: Gotowany de volaille

  • piersi z kurczaka 2 szt
  • serek topiony 200 gram
  • pomidorki koktajlowe
  • pieprz
  • sól
  • masło
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
    Czas przygotowania: 20 min.

     

    jak przyrządzić Gotowany de volaille ?

    Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, delikatnie rozbić, doprawić solą i pieprzem. Na brzegu każdego kawałka ułożyć plasterek serka topionego i trochę masła, – rozsmarować na całym kawałku. Zwinąć kawałki mięsa w roladki. Uformowane kotlety de volaille włożyć do cudu kuchennego zalać do pełna wrzątkiem, zamknąć pojemnik. Po 25 min wyjąć roladki, odsączyć podawać z pomidorkami koktajlowymi.