Przepis na Łopatka po chińsku

Składniki potrzebne do przepisu: Łopatka po chińsku

  • >łopatka wieprzowa 500 g
  • cebula 2 szt.
  • olej 2 łyżki
  • papryka czerwona 1 szt
  • pieczarki 5 szt
  • curry 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu
  • >przyprawa do chińskiego
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Łopatka po chińsku ?

    Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso pokrojone w kostkę, na rumiany kolor. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, a także oczyszczoną i drobno pokrojoną paprykę. Całość podsmażamy. Na koniec dodajemy przyprawy oraz 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy do miękkości.

    Podajemy z kaszą.