Przepis na Zwykły schabowy

Składniki potrzebne do przepisu: Zwykły schabowy

  • schab bez kości 0,5 kg
  • sól
  • pieprz
  • czosnek 4 ząbki
  • jajko 1 sztuka
  • mleko 2 łyżki
  • mąka pszenna 0,5 szklanki
  • bułka tarta 1 szklanka
  • olej
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Zwykły schabowy ?

    Mięso pokroić na plastry o grubości około 1, 5 cm. Każdy plaster mięsa rozbić na desce i przyprawić solą, pieprzem i natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę do czosnku. Kotlety odstawić na 15 minut. W tym czasie przygotować w trzech pojemnikach produkty do panierowania kotletów. I pojemnik – mąka, ii – pojemnik jajko z mlekiem i szczyptą soli, iii – pojemnik z bułką tartą. Każdego kotleta panierować kolejno w mące, jajku i bułce oraz smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556