Przepis na Zapiekanka z kapusty z grzybami

Zapiekanka z kapusty z grzybami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Zapiekanka z kapusty z grzybami?

Namoczyć grzyby w 200 ml wody i ugotować w wodzie, w której się moczyły.

Odcisnąć, posiekać (wywar zachować).

Z mąki, jajka, szczypty soli i wody zagnieść ciasto.

Rozwałkować, pokroić na kwadraciki i ugotować.

Cebule pokroić, zeszklić na oleju.

Kapustę zalać małą ilością wody, ugotować, odcisnąć, posiekać.

Wymieszać z grzybami i cebulą.

Doprawić pieprzem i solą.

Żaroodporną formę posmarować masłem. Układać warstwami na przemian łazanki i farsz.

Przykryć kawałkami masła.

Zalać wywarem z grzybów, nakryć i zapiekać 30 minut.