Przepis: Orzechowe pierścienie
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Orzechowe pierścienie?
Zagotuj wodę z margaryną, dodaj mąkę i cały czas mieszaj aż zgęstnieje, odstaw do przestygnięcia. Do masy wbijaj po jednym jajku cały czas mieszając. Ciasto przełóż do szprycy i wyciskaj na blachę pierścienie. Piecz je w nagrzanym piekarniku do 200 stopni prze z30 min.
Posiekane orzechy upraż na gorącej, suchej patelni. Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Orzechy zagotuj z mlekiem,po czym zdejmij rondel z ognia.
Dodaj żelatynę i ubite żółtka z cukrem oraz bitą śmietanę. Wszystko delikatnie mieszaj. Krem schłodź w lodówce.
Pierścienie przetnij na pół, napełni kremem dolną część i przykryj górną częścią.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i polej gotowe pierścienie.