Składniki potrzebne do przepisu: Biszkoptowiec bez pieczenia
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
jak przyrządzić Biszkoptowiec bez pieczenia ?
Biszkopty ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub w tortownicy, jedną galaretkę rozpuścić w 1, 5 szklanki wody, nasączyć biszkopty, wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać masę śmietanową o smaku malinowym i delikatnie ubijać jeszcze chwilkę na wolnych obrotach miksera.
2 kolorowe galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, każdą osobno, wystudzić, odstawić do stężenia.
Z każdego koloru galaretki, połowę pokroić w kostkę i wymieszać z gotową masą śmietanową.
Śmietanę wyłożyć na zastygnięte biszkopty, na to ułożyć ścisło resztę biszkoptów, pokroić truskawki, zalać tężejącą galaretką.
Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Smacznego.