Przepis na Biszkoptowiec bez pieczenia

Składniki potrzebne do przepisu: Biszkoptowiec bez pieczenia

  • biszkopty okrągłe 24 dkg
  • śmietana 30% 1/2 litra
  • >masa śmietanowa dr Oetkera 1 opakowanie
  • >galaretki wielosmakowe 4 szt
  • truskawki 1/2 kg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
    Czas przygotowania: 3 godz.

     

    jak przyrządzić Biszkoptowiec bez pieczenia ?

    Biszkopty ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub w tortownicy, jedną galaretkę rozpuścić w 1, 5 szklanki wody, nasączyć biszkopty, wstawić do lodówki do zastygnięcia.

    Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać masę śmietanową o smaku malinowym i delikatnie ubijać jeszcze chwilkę na wolnych obrotach miksera.

    2 kolorowe galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, każdą osobno, wystudzić, odstawić do stężenia.

    Z każdego koloru galaretki, połowę pokroić w kostkę i wymieszać z gotową masą śmietanową.

    Śmietanę wyłożyć na zastygnięte biszkopty, na to ułożyć ścisło resztę biszkoptów, pokroić truskawki, zalać tężejącą galaretką.

    Odstawić na kilka godzin do lodówki.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556