Przepis na Mini pavlova

Składniki potrzebne do przepisu: Mini pavlova

  • białka 6 szt
  • cukier 300 gram
  • >mąka kartoflana 1 łyżeczka
  • ocet winny 1 łyżeczka
  • owoce
  • >kremówka 500 ml
  • >fix do śmietany 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
    Czas przygotowania: 20 min.
    Czas pieczenia: 50 min.

     

    jak przyrządzić Mini pavlova ?

    6 białek ubić na sztywno – pod koniec dodawać po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę białego octu winnego, na papierze do pieczenia na blasze łyżką wyłożyć małe kopki masy.

    Wstawić do pieca 180st i po 5 min przykręcić temperaturę do 150st. Piec ok 40min. Studzić w uchylonym piekarniku.

    Każdą mini bezę na talerz, na to ubita śmietana z fixem bez cukru, polałam wszystko sosem owocowym.

    Sos to zmiksowane owoce: truskawki, maliny i jagody plus 2 łyżeczki cukru. Dekoracja to te same owoce.

    Mi z tej porcji wyszło 15 sztuk.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556