Przepis na Czekoladowe fondue

Składniki potrzebne do przepisu: Czekoladowe fondue

  • czekolada gorzka 100 gram
  • >czekolada słodka 100 gram
  • śmietana kremówka 1/3 szklanki
  • owoce
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Czekoladowe fondue ?

    Czekoladę połamać na kawałki. Do naczynia do fondue włożyć czekoladę, wlać śmietankę podgrzewać na małym ogniu (lub na parze), aż czekolada się stopi. Wymieszać. Przygotować owoce. Umyć i pokroić na kawałki. Garnek do fondue umieścić na podgrzewaczu. Na szpikulce nadziewać owoce, pianki i moczyć w gorącej czekoladzie.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553