Przepis na Zupa szparagowa – tu przepis dla 14 miesięcznej córki

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa szparagowa – tu przepis dla 14 miesięcznej córki

  • szparagi 50 dag
  • cukier 2 łyżeczki
  • masło 2 łyżeczki
  • bulion 4 szklanki
  • >żołtko 2 szt
  • śmietana pół szklanki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas gotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Zupa szparagowa – tu przepis dla 14 miesięcznej córki ?

    Szparagi ugotuj w niewielkiej ilości lekko posolonej i osłodzonej wody z masłem. Gdy zmiękną, odetnij główki i odłóż je. Pozostałe części szparagów przetrzyj przez sito lub zmiksuj. Zagotuj w rondlu przecier szparagowy wraz z wywarem szparagowym i bulionem (wywarem warzywnym). Dopraw solą. Odstaw zupę z ognia, wymieszaj z żółtkami rozbełtanymi ze śmietaną i przelej do wazy ze szparagowymi główkami. Podawać można z posiekaną natką i grzankami. W wersji szybszej:

    osobno ugotować szparagi. Gdy mamy resztę rosołu z warzywami wlewamy parę łyżek rosołu do ugotowanych już szparagów, dokładamy warzywa z tegoż rosołu i nieco podgotowujemy. Wszystko miksujemy, dodajemy drobno posiekaną natkę albo i też koperek – ma zaskakująco dobry smak i ewentualnie zaklepujemy niewielką ilością śmietany.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556