Przepis na Zupa z masłem orzechowym

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa z masłem orzechowym

  • >masło orzechowe 3 łyżki
  • chili 2 szczypty
  • imbir 3 szczypty
  • gałka muszkatołowa 3 szczypty
  • sok z cytryny 6 łyżek
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • śmietana gęsta 120 ml
  • dynia bez pestek i bez skóry 60 dag
  • >bulion warzywny 1,8 litra
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
    Czas przygotowania: 25 min.
    Czas gotowania: 50 min.

     

    jak przyrządzić Zupa z masłem orzechowym ?

    Dynię pokroić w kostkę. Bulion warzywny zagotować, dodać pokrojoną dynię. Gotować, aż dynia będzie miękka. Zupę zmiksować.

    Dodać masło orzechowe, doprawić zupę chili, solą, pieprzem, imbirem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny.

    Zupę gotować z przyprawami 10 minut. Zupę nalać na talerze, udekorować kleksami śmietany.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553