Przepis na Jaja faszerowane

Składniki potrzebne do przepisu: Jaja faszerowane

  • jajka 8 szt
  • margaryna 2 łyżki
  • masło 3 łyżki
  • bułka tarta 5 łyżek
  • cebula 1 mała szt
  • koperek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Jaja faszerowane ?

    Jaja ugotowane wcześniej na twardo przepoławiamy wzdłuż nożem nie obierając ich.

    Ostrożnie wyjmujemy zawartość skorupek.

    Cebule siekamy i podsmażamy na margarynie, dodajemy jaja i mielimy w maszynce.

    Do zmielonej masy jajeczno cebulowej dodajemy posiekany koperek, natkę pietruszki, trochę tartej bułki, sól oraz pieprz do smaku..

    Masę dokładnie mieszamy i nadziewamy ni ą połówki skorupek, powierzchnię wyrównujemy i posypujemy powierzchnię nadzienia tartą bułką, lekko przyciskając skorupkę, by bułka dobrze przylgnęła do masy.

    Na patelni z roztopionym masłem układamy połówki jaj nadzieniem do spodu i smażymy do zrumienienia jego powierzchni.