Przepis na Jaja po wiedeńsku

Składniki potrzebne do przepisu: Jaja po wiedeńsku

  • jajka 4 szt
  • woda 375 ml
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Jaja po wiedeńsku ?

    1. Umyte jajka ugotować na miękko, szklanki ogrzać wrzącą wodą.

    2. Zaokrąglone końce ugotowanych jaj lekko nadtłuc łyżeczką i usunąć nadtłuczone skorupki.

    3. Zawartość jaj szybko przenieść do ogrzanych szklanek, lekko posolić i na wierzchu położyć po kawałeczku masła.

    4. Natychmiast spożywać. Jaja ugotowane na miękko podaje się najczęściej na pierwsze śniadanie, z dodatkiem pieczywa.