Przepis na Koreczki z rzepy

Składniki potrzebne do przepisu: Koreczki z rzepy

  • >rzepa 1 szt.(średnia)
  • >barszcz czerwony instant 2 łyżeczki
  • zielenina do dekoracji
  • >wykałaczki ile potrzeba
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Koreczki z rzepy ?

    Rzepę myjemy, obieramy i kroimy na 1cm. Zostawiamy dwa kawałki o wysokości 5cm. Za pomocą foremki wycinamy w plastrach serduszka. Gotujemy wodę, zalewamy barszcz w miseczce. Po ok. 5 min. Odsączamy serca na papierowym ręczniku. Pozostawione kawałki rzepy ozdabiamy zieleniną. Nabijamy serduszka na połówki wykałaczek i wbijamy we wcześniej udekorowane zieleniną kawałki rzepy.