Jak przygotować Faszerowane ziemniaki?

Przepis: Faszerowane ziemniaki

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 25 min.

Jak przygotowaćFaszerowane ziemniaki ?

Ziemniaki wyszorować, gotować w mundurkach 10 minut.

Obrać ziemniaki, wydrążyć środki.

Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać posiekać drobniutko. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Miąższ z ziemniaków posiekać.

Na maśle podsmażyć paprykę, cebulę, kiełbasę, miąższ ziemniaków. Przecisnąć czosnek przez praskę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do farszu. Dodać również kukurydzę oraz siekany szczypiorek.

Farszem nadziać ziemniaki.

Ułożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia.

Zapiekać ok 25 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556