Jak przyrządzić Schab w galarecie?

Przepis: Schab w galarecie

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 60 min.

Jak przyrządzić Schab w galarecie?

Schab umyć. Do gotującego bulionu włożyć schab, gotować do miękkości. Ugotowany schab wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.

Bulion po gotowaniu schabu przecedzić przez sitko, doprawić do smaku solą, pieprzem, rozpuścić w bulionie żelatynę.

Schab pokroić w plastry. Na dno pojemników jednorazowych włożyć po kilka ziaren kukurydzy, plasterki marchwi, listki natki pietruszki.

Zalać bulionem z żelatyną, wstawić do lodówki do stężenia.

Porcji będzie w zależności jak grubo pokroimy schab.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556