Przepis: Przepis na Quiche ze szparagami
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Przepis na Quiche ze szparagami?
Szparagi opłukać, obciąć zdrewniałe końce. Pokroić w kawałki długości ok. 3 cm, obgotować w 1/2 I osolonej wody (3-4 min), odcedzić na sicie, przelać zimną wodą.Ściągnąć skórkę z pomidorów, miąższ pokroić w kostkę. Bazylię opłukać, drobno posiekać.
Nagrzać piekarnik do 180°C.
Mozzarellę pokroić w drobną kostkę.
Wymieszać szparagi z pomidorami, bazylią, mozzarellą, tartym serem i śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Obłożyć masą schłodzone w lodówce ciasto. Wstawić do piekarnika na środkową szynę i piec ok. 45 min.