Przepis na Wielkanocna sołdra

Składniki potrzebne do przepisu: Wielkanocna sołdra

  • >cienka kiełbasa (święcona) 20 dkg
  • jajka 3 szt
  • >wędzony gotowany boczek 30 dkg
  • >kwaśne mleko 1 L
  • śmietana 1/2 szklanka
  • liść laurowy 1 szt
  • ziele angielskie 3 szt
  • sól 1/2 łyżeczka
  • pieprz 1/4 łyżeczka
  • chrzan (święcony) 3 dkg
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Wielkanocna sołdra ?

    Jajka ugotować na twardo. Boczek i kiełbasę ugotować w niewielkiej ilości wody, dodać mleko, starty chrzan, liść i ziele. Do tego dodać posiekane jajka, śmietanę, sól i pieprz (nie gotować). Smacznego!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553