Przepis na Poppadom – indyjski wafel

Składniki potrzebne do przepisu: Poppadom – indyjski wafel

  • >mąka urad 2 kubki
  • pieprz czarny 1/2 łyżeczki
  • kminek mielony 1/2 łyżeczki
  • sól 1/4 łyżeczki
  • woda 1/4 kubka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Poppadom – indyjski wafel ?

    Zmieszaj przyprawy z maka.

    Kiedy dokładnie wymieszane w misce, zrób dołek w mące i wlej wodę mieszaj dokładnie i zacznij ugniatać. Przełóż na stolnice i ugniataj przez 2 minuty. Rozwałkuj na płasko i wytnij krążki wielkości płyty cd.

    Smaż na głębokim oleju przez 1,5 minuty na każdej stronie. Odsącz w papierowy ręcznik.

    Gotowe

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553