Przepis na Wen Szan Ci Ting

Składniki potrzebne do przepisu: Wen Szan Ci Ting

  • >filet z kurczaka 2 sztuki
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • pieczarki 5-7 sztuk
  • szczypiorek 2-3 piórka
  • >ostra papryka lub pieprz turecki 1,5 łyżeczki
  • chili 1/2 łyżeczki
  • woda 1-3 łyżki
  • sos sojowy 3-4 łyżeczki
  • rosół
  • jajko 1 sztuka
  • mąka 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Wen Szan Ci Ting ?

    Mięso kroimy w kostkę, solimy. Mąkę i jajko ubijamy na jednolitą masę.

    Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Kawałki kurczaka moczymy w jajku i smażymy około 1,5 minuty. Układamy je na talerzu.

    Do woka dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę i przyprawę. Smażymy około dwie minuty ciągle mieszając.

    Rosół mieszamy z wodą, sosem i resztą oleju. Wlewamy do pieczarek. Dodajemy chili i wkładamy kawałki kurczaka. Dusimy jeszcze około minuty.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553