Przepis na Zupa meksykańska

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa meksykańska

  • >mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
  • cebula 3 szt
  • czosnek 5 ząbki
  • soja 1 puszka
  • kukurydza 1 puszka
  • fasola czerwona 1 puszka
  • fasola biała 1 puszka
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • zioła prowansalskie 3 łyżki stołowe
  • kostka rosołowa drobiowa 2 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Zupa meksykańska ?

    Cebulę pokrojoną w drobną kostkę mieszamy z mięsem mielonym, drobno pokrojonym czosnkiem i jedną łyżką ziół prowansalskich i podsmażamy przez pięć minut. Następnie dodajemy jeden litr wody i dusimy pod przykryciem pół godziny. Następnie przelewamy do garnka, dodajemy resztę składników i gotujemy przez następne pół godziny na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy słoiczek koncentratu oraz doprawiamy solą i pieprzem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556