Składniki potrzebne do przepisu: Green Naleśnik
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
jak przyrządzić Green Naleśnik ?
Na początku przygotowujemy ciasto na naleśniki z podanych składników. Smażymy 6-8 naleśników lub więcej.
Brokuły gotujemy do miękkości. Szpinak(najlepiej mrożony!) smażymy aż zredukują się wszystkie soki i dodajemy czosnek, sól, pieprz do smaku oraz łyżeczkę płaską gałki muszkatołowej. Po usmażeniu dodajemy brokuły i rozdrabniamy blenderem. Po ostygnięciu dodajemy parmezan i łyżkę żółtego sera, mieszamy dokładnie.
Na usmażone naleśniki rozkładamy i nakładamy masę. Po nałożeniu zawijamy w ruloniki i układamy w naczyniu żaroodpornym, równo koło siebie. Gdy naleśniki leżą w naczyniu posypujemy żółtym serem. Zapiekamy do rozpuszczenia się sera w 150 stopniach.