Przepis na Green Naleśnik

Składniki potrzebne do przepisu: Green Naleśnik

  • mąka tortowa lub krupczatka
  • jajko 1
  • mleko
  • woda
  • brokuły 300 g
  • szpinak 300 g
  • ser żółty starty 300 g
  • parmezan starty 2 paczki małe
  • sól
  • pieprz biały
  • gałka muszkatołowa mielona
  • czosnek 1 ząbek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Green Naleśnik ?

    Na początku przygotowujemy ciasto na naleśniki z podanych składników. Smażymy 6-8 naleśników lub więcej.

    Brokuły gotujemy do miękkości. Szpinak(najlepiej mrożony!) smażymy aż zredukują się wszystkie soki i dodajemy czosnek, sól, pieprz do smaku oraz łyżeczkę płaską gałki muszkatołowej. Po usmażeniu dodajemy brokuły i rozdrabniamy blenderem. Po ostygnięciu dodajemy parmezan i łyżkę żółtego sera, mieszamy dokładnie.

    Na usmażone naleśniki rozkładamy i nakładamy masę. Po nałożeniu zawijamy w ruloniki i układamy w naczyniu żaroodpornym, równo koło siebie. Gdy naleśniki leżą w naczyniu posypujemy żółtym serem. Zapiekamy do rozpuszczenia się sera w 150 stopniach.