Składniki potrzebne do przepisu: Kopytka drożdżowo-kruche
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Kopytka drożdżowo-kruche ?
Mleko lekko podgrzewamy, zdejmujemy z ognia, dodajemy drożdże, 5 łyżek cukru i 2 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Margaryny mieszamy z mąką, dodajemy drożdże i pozostałe składniki. Krótko wyrabiamy geste ciasto, pozostawiamy chwile do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość,rozwałkowujemy je i wykrawamy paski o szerokości 10 cm. Smarujemy marmoladą, zwijamy w rulonik i kroimy jak kopytka.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 min. w tem.180 st.