Przepis na Kopytka z boczkiem i fasolką

Składniki potrzebne do przepisu: Kopytka z boczkiem i fasolką

  • >kopytka gotowe lub własne 1/2 paczka
  • boczek wędzony 1 kawałek
  • fasolka szparagowa 2 garście
  • pieprz
  • sól
  • oregano
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
    Czas przygotowania: 25 min.

     

    jak przyrządzić Kopytka z boczkiem i fasolką ?

    Kopytka gotujemy wg wskazań na opakowaniu. Fasolkę gotujemy na lekko półtwardo. Na patelni wrzucamy pokrojony w kostkę boczek i na małym ogniu wytapiamy go. Nadmiar tłuszczu możemy odlać, a do boczku wrzucamy odcedzoną fasolkę, kopytka, przyprawy, czosnek i smażymy razem pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Potem wyłączył gaz i jeszcze to chwile dochodziło pod przykryciem. Podał z kotlecikami z kurczaka i sałatką.