Jak przyrządzić Pappardelle z wytrawnym sosem winnym?

Przepis: Pappardelle z wytrawnym sosem winnym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Pappardelle z wytrawnym sosem winnym?

Wino zagotować z listkiem laurowym, tymiankiem, zielem angielskim i ostudzić. Mięso pokroić w drobną kostkę, zalać winem i wstawić na noc do lodówki.

Wyjąć z marynaty, osuszyć i obsmażyć na oliwie. Kiedy się zarumieni, wrzucić na patelnię pokrojoną cebulę, seler naciowy, marchewkę i koncentrat i mieszając podsmażyć. Wlać wino, bulion mięsny i warzywny.

Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dusić na małym ogniu przez ok 45 min. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i podawać polany sosem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553