Przepis na Łazanki z kapustą i kiełbasą

Składniki potrzebne do przepisu: Łazanki z kapustą i kiełbasą

  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • >makaron gruby,łazankowy lub kolorowy 300 g
  • >kiełbasa zwyczajna 2 szt
  • cebula 1 szt – duża
  • >smalec (bez skwarek) 1 łyżka
  • >smalec ze skwarkami 3 łyżki
  • liść laurowy 5 szt
  • ziele angielskie 5 szt
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Łazanki z kapustą i kiełbasą ?

    Kapustę ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Makaron ugotować aldente, kiełbasę usmażyć na smalcu bez skwarek z cebulką. Ugotowaną kapustę odcedzić, włożyć do niej smalec ze skwarkami, usmażoną kiełbasę i makaron, doprawić. Mieszają gotować 10-15 min na wolny ogniu. Podawać gorące.