Przepis na Grzanki do zupy

Składniki potrzebne do przepisu: Grzanki do zupy

  • chleb 6 kromek
  • tłuszcz 2 łyżki
  • >szczypiorek posiekany 1/4 pęczka
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
    Czas przygotowania: 20 min.

     

    jak przyrządzić Grzanki do zupy ?

    Z grubych kromek chleba zostawiamy tylko skórki, miąższ wydrążamy. Na patelni rozgrzać tłuszcz, a następnie ułożyć „ramki” ze skórek chleba, przyrumienić je z obu stron. W miejsce wydrążonego miąższu z chleba wbić ostrożnie po jednym jaju, przyprawić do smaku solą i pieprzem, Kiedy jaja się zetną, grzanki zdjąć z patelni i podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.