Jak przyrządzić Racuszki ziemniaczane – wytrawne na gorąco?

Przepis: Racuszki ziemniaczane – wytrawne na gorąco

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Racuszki ziemniaczane – wytrawne na gorąco?

Świeżo ugotowane ziemniaki przecisnąć w prasce lub bardzo dokładnie rozetrzeć i ostudzić.

Dodać mąkę, jajo, sól,pieprz, sodę i mleko. Rozetrzeć wszystkie składniki na jednolitą masę.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, biorąc łyżkę stołową masy na jeden placuszek.

Po zrumienieniu z obu stron dosmażać 2 min, na słabym ogniu.

Podawać na gorąco z sosem pomidorowym lub grzybowym.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553