Jak przyrządzić Szynka w cieście?

Przepis: Szynka w cieście

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Szynka w cieście?

Mięso natrzeć Jarzynką i Przyprawą w płynie. Pozostawić na 1 godz.

Mąkę przesiać, posiekać z masłem i solą. Dodać śmietanę i żółtka. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folie. Chłodzić ok. 30min. w lodówce. Ciasto rozwałkować na placek (ok. 50×60 cm). Szynkę owinąć ciastem. Zwilżyć brzegi wodą, zlepić. Odwrócić mięso tak aby strona zlepienia znajdowała się pod spodem. Ciasto nakłuć widelcem. Posmarować białkiem piec w temp. 220 C ok.50min. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku jeszcze na 10 min. Szynkę można podawać na ciepło z sosem pieczeniowym ze śliwkami lub na zimno z sosem ziołowym.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553