Przepis na Spagetti z szynką i parmezanem

Składniki potrzebne do przepisu: Spagetti z szynką i parmezanem

  • makaron spaghetti pełne ziarno ugotowany 20 dkg
  • >szynka gotowana 10 dkg
  • masło 1 łyżeczka
  • >parmezan starty 5 dkg
  • śmietana 100 ml
  • >gałka muszkatołowa starta
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Spagetti z szynką i parmezanem ?

    Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy al dente.

    Szynkę kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle.

    Dodajemy śmietanę i połowę porcji parmezanu, doprawiamy do smaku gałką.

    Gotujemy sos aż uzyska konsystencję kremu, doprawiamy solą i białym pieprzem.

    Makaron wrzucamy do sosu z szynką i dokładnie mieszamy.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553