Przepis na Bułeczki zapiekane z jajkiem

Składniki potrzebne do przepisu: Bułeczki zapiekane z jajkiem

  • >bułki 4 szt.
  • masło 4 łyżeczki
  • szynka 15 dag
  • ser żółty – starty 2 łyżki
  • jajka 4 szt.
  • papryka czerwona 1/4 szt.
  • papryka żółta 1/4 szt.
  • pietruszka natka 4 gałązki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Bułeczki zapiekane z jajkiem ?

    Piekarnik nagrzej do 200°c z termoobiegiem. Z bułeczek odetnij wierzch. Łyżeczką podważ i wyjmij miąższ w każdej bułeczce. Zachowaj ostrożność, żeby nie uszkodzić skórki. Wnętrze bułki posmaruj masłem. Włóż do środka trochę pokrojonej szynki, starty ser i ew. Podsmażonych pieczarek. Ostrożnie wlej surowe jajko. Posyp solą i pieprzem. Na wierzchu połóż paseczki kolorowej papryki. Wstaw do piekarnika na jakieś 8 minut. Wyjmij, kiedy tylko białko się zetnie.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553