Przepis na Galaretka z rosołu

Składniki potrzebne do przepisu: Galaretka z rosołu

  • rosół domowy 4 szkl
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1
  • seler gotowany
  • >mięso gotowane
  • >żelatyna spożywcza 1 na 1 litr wody
  • czosnek 1 ząbek
  • natka pietruszki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Galaretka z rosołu ?

    Warzywa kroimy w kostkę lub plasterki.

    Mięso kroimy na małe kawałki.

    Rozpuszczamy żelatynę w gorącym rosole, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku.

    W naczyniu układamy warzywa i mięso zalewamy rosołem z żelatyną, (rosół można przecedzić jak ktoś nie lubi odrobin czosnku)

    Wstawiamy ostygniętą do lodówki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556