Przepis na Kanapki wieloziarniste z tuńczykiem

Składniki potrzebne do przepisu: Kanapki wieloziarniste z tuńczykiem

  • >chleb wieloziarnisty kilka kromek
  • tuńczyk w kawałkach w sosie własnym Albacore 1 puszka
  • >lekki majonez 2 łyżki
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Kanapki wieloziarniste z tuńczykiem ?

    Chleb najlepiej wybrać bardzo miękki, przypominający chleb tostowy wieloziarnisty (lekko słodkawy). Tuńczyk dać do miski i rozgnieść widelcem. Natkę pietruszki opłukać i bardzo drobno posiekać.

    Do tuńczyka dać majonez i wymieszać dokładnie, doprawić pieprzem, ale bardzo delikatnie i połączyć z natką pietruszki. Przygotowaną pastą z tuńczyka smarować kromki i dzielić je na 4 kwadraty, aby można było zrobić bardziej podzielne kanapki na przekąskę. Wierzch można udekorować natką.