Przepis na Krem orzechowy domowy

Składniki potrzebne do przepisu: Krem orzechowy domowy

  • >kremowy serek śmietankowy 200 g
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • >sól ziołowa do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • orzechy laskowe 100 g
  • natka pietruszki do posypania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Krem orzechowy domowy ?

    Serek i jogurt miksujemy lub ugniatamy dokładnie widelcem, dodajemy sok z cytryny, najlepiej świeżo wyciśnięty, solimy i pieprzymy do smaku, mieszamy.

    Orzechy mielimy w rozdrabniaczu prawie na mąkę, dodajemy do serka, mieszamy.

    Gdyby masa była zbyt gęsta (zależy to od gęstości użytego serka) należy dodać 1-2 łyżki mleka.

    Przełożyć do miseczki, posypać orzechami i natką pietruszki, podawać do krakersów.