Przepis na Grzybeczki marynowane z cebulką

Składniki potrzebne do przepisu: Grzybeczki marynowane z cebulką

  • grzyby 1 kg
  • cebulka mała 1/2 kg
  • ziele angielskie 2 kulki
  • >pieprz w ziarnach 2 kulki
  • liść laurowy 2 liście
  • ocet 1/2 szklanki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
    Czas przygotowania: 5 min.

     

    jak przyrządzić Grzybeczki marynowane z cebulką ?

    Grzyby oczyścić z piasku, przyciąć trzonki i starannie wypłukać.

    Wrzucić do niewielkiej ilości wody wrzącej z dodatkiem soli i cebuli (dodać w całości lub pokrojoną na połówki).

    Grzyby wyjąć, osączyć ułożyć do słoików, ostudzić i zalać zimnym, przegotowanym z przyprawami octem.

    Do grzybów dodać małe cebulki sparzone wodą.

    Słoiki obwiązać pergaminem i przechowywać w suchym miejscu.