Jak przyrządzić Panga w sosie berneńskim?

Przepis: Panga w sosie berneńskim

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz

Jak przyrządzić Panga w sosie berneńskim?

Rybę polać sokiem z cytryny, natrzeć solą,pieprzem, odstawić na 20 min. Do garnuszka włożyć posiekaną szalotkę, 2 gałązki estragonu, wino, ocet, pieprz biały, gotować aż płyn odparuje do 1/3 objętości.

Płyn przecedzić do miski, ustawić na garnku z gotującą wodą, dodać żółtka, sól i ubijać trzepaczką aż masa lekko zgęstnieje. Dodawać partiami masło, ubijając aż sos stanie się puszysty.

Zestawić z garnka, dodać posiekaną gałązką estragonu. Rybę oprószyć mąką, obtoczyć w jajku, panierować w bułce.

Usmażyć na rumiano na oleju. Podawać z sosem posypanym jajkami. Wino można zastąpić bulionem warzywnym.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556