Przepis: Panga w sosie pomidorowym
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas smażenia: 20 min.
Jak przyrządzić Panga w sosie pomidorowym?
Filety opłukać, osuszyć i pokroić na porcje. Cebulę obrać i drobno posiekać, pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Papryczki umyć, oczyścić z nasion i pokroić w bardzo cienkie paseczki. W rondlu rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, aż się zezłoci. Dodać papryczki, pomidory, ocet, sól i pieprz. Rondel przykryć i dusić sos pod przykryciem ok 10 minut. Gdy sos zacznie gęstnieć, włożyć porcje ryby, przykryć garnek i gotować następne 15 minut. Podawać z ryżem.