Jak przyrządzić Pstrąg smażony w zalewie octowej?

Przepis: Pstrąg smażony w zalewie octowej

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Pstrąg smażony w zalewie octowej?

Cebulę kroimy w piórka. Składniki zalewy dodajemy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i pozostawiamy do przestygnięcia. Pstrągi czyścimy, odcinamy „brzuszki”, rozcinamy tworząc podwójne płaty. Ryby przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju po 3 minuty z każdej strony. Układamy pionowo w dużym słoiku i zalewamy letnią zalewą (wraz z przyprawami). Słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na kilka dni. Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553