Przepis na Ryba w majonezie

Składniki potrzebne do przepisu: Ryba w majonezie

  • ryba 1,5-2 kg
  • warzywa (bez kapusty) 25 dag
  • cebula 5 dag
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Ryba w majonezie ?

    0,25 I olej na majonez żółtko do majonezu musztarda, sok z cytryny marchew, listki porów — do udekorowania ryby

    ogórek konserwowy, jaja, grzybki, szczypiorek itp.

    Z warzyw i przypraw gotujemy wywar i przecedzamy go.

    Rybę słodkowodną (sandacz, szczupak, karp itp.) sprawić, odciąć głowę, przekrajać wzdłuż kręgosłupa, zdjąć filety, podzielić na porcje, osolić.

    Osoloną rybę ugotować na słabym ogniu w przecedzonym wywarze (małe kawałki 10-15 min., całe ryby 20-30 min., zależnie od wielkości) i zostawić do ostudzenia.

    Zdjąć skórę wybrać drobne ości i ułożyć jednym lub dwoma rzędami na podłużnym półmisku.

    Polać gęstym majonezem i udekorować.

    Drobne kawałki ryby należy tak ułożyć, aby porcje były równe i miały gładką powierzchnię.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556