Przepis na Ryba ze sosem słodko-kwaśnym

Składniki potrzebne do przepisu: Ryba ze sosem słodko-kwaśnym

  • >filety rybne (mintaj, dorsz, panga) 1/2 kg
  • czerwona fasola 1 puszka
  • cebula 2 sztuki
  • ananas 1 puszka
  • olej 2 łyżki
  • ketchup 2 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sok z cytryny wg uznania
  • jajka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Ryba ze sosem słodko-kwaśnym ?

    Filety podzielić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą. Rozkłócić jajka z łyżką wody. Rybę panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Ananasa osączyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Fasolę osączyć z zalewy i również dodać do cebuli. Oprószyć solą i pieprzem i smażyć ok 10 minut mieszając. Dodać ketchup i wymieszać chwilę jeszcze podsmażyć. Na półmisku układać rybę na przemian ze sosem. Ostatnią warstwą musi być sos. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556