Przepis na Śledź w sosie warzywnym

Składniki potrzebne do przepisu: Śledź w sosie warzywnym

  • >płaty śledziowe 6 sztuk
  • >jajka ugotowane na twardo 6 sztuk
  • papryka czerwona 1/2 sztuki
  • papryka żółta 1/2 sztuki
  • ogórki konserwowe 4 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • śmietana 2 łyżki
  • majonez 3 łyżki
  • >zalewa z ogórków 2 łyżki
  • sok z cytryny do skropienia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Śledź w sosie warzywnym ?

    Śledzie wymoczyć i skropić sokiem z cytryny. Ściąć końce jajek. Zawinąć w płaty śledziowe. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Śmietanę i majonez połączyć z zalewą. Dodać pokrojone warzywa i wymieszać. Na półmisek wylać sos i układać na nim roladki śledziowe.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556