Przepis na Śledzie niesolone smażone

Składniki potrzebne do przepisu: Śledzie niesolone smażone

  • śledzie świeże niesolone 70 dag
  • mąka 4 dag
  • jajka 1 szt
  • bułka tarta 5 dag
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Śledzie niesolone smażone ?

    Śledzie sprawiamy, odcinamy głowy, dokładnie myjemy, odsączamy z wody i solimy.

    Obtaczamy w mące, następnie w jaju oraz tartej bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.

    Podajemy z ziemniakami i surówką lub na zimno do pieczywa i ostrych sosów.

    Jeśli śledzie niesolone są małe, nie filetujemy ich i smażymy razem z ośćmi.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556