Przepis na Śledzie w śmietanie

Składniki potrzebne do przepisu: Śledzie w śmietanie

  • cebula 6 dag
  • jabłka 20 dag
  • śmietana 12 dag
  • cukier
  • sok z cytryny
  • śledzie 30-40 dag
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Śledzie w śmietanie ?

    Śledzie namoczyć poprzedniego dnia i postawić w chłodnym miejscu.

    Wypatroszyć, oddzielając ikrę i mlecz (jako części jadalne), rozciąć skórę wzdłuż kręgosłupa i ściągnąć ją, przytrzymując mięśnie nożem.

    Następnie oddzielić ości wraz z kręgosłupem, aby powstały dwie połówki.

    Surówka:

    jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych otworach i mieszamy z drobno posiekaną cebulą, śmietaną i cukrem. Jeśli jabłka są słodkie dodajemy sok z cytryny.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556