Przepis: Przepis na Sałatka pomidorowa z rukolą i parmezanem
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Jak przyrządzić Przepis na Sałatka pomidorowa z rukolą i parmezanem?
Rukolę umyć, osączyć z wody i poodcinać twarde łodyżki od listków. Pomidory umyć i wydrążyć kuliście, powycinać zielone nasady łodyżek. Pomidory pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Listki rukoli ułożyć na półmisku, na nich położyć plasterki pomidorów i posypać kawałeczkami cebuli. Z octu, oliwy, musztardy, soli i pieprzu utrzeć marynatę i skropić nią sałatę. Parmezan pokroić w cienkie plasterki (na szatkownicy do warzyw lub strugaczką do sera)i ułożyć na sałacie. Podawać z bagietką, zaraz po przyrządzeniu.