Jak przyrządzić Sos z mięsem mielonym?

Przepis: Sos z mięsem mielonym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przyrządzić Sos z mięsem mielonym?

Szynkę umyć, pokroić na małe kawałki, zmielić.

Cebulę, czosnek obrać. Cebulę oraz czosnek posiekać.

W rondelku rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę oraz czosnek.

Chwilę smażyć.

Następnie dodać mięso mielone, smażyć 10 minut. Oprószyć mąką, wymieszać.

Następnie wlać do mięsa zimny bulion warzywny, mieszać.

Gotować razem kolejne 10 minut.

Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, bazylią, majerankiem, tymiankiem, imbirem oraz pieprzem cayenne.

Gotować razem ok. 10 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556