Przepis na Chutney śliwkowo-jabłkowy

Składniki potrzebne do przepisu: Chutney śliwkowo-jabłkowy

  • śliwki 1/2 kg
  • jabłka 1/2 kg
  • ocet winny 1/2 szklanki
  • imbir mielony 1/2 łyżeczki
  • cynamon mielony 1/2 łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Chutney śliwkowo-jabłkowy ?

    Śliwki myjemy, dzielimy na połówki i usuwamy pestki. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na małe cząstki.

    Cebule obieramy i siekamy.

    Śliwki, jabłka i cebulę zalewamy octem winnym, dodajemy po ½ łyżeczki imbiru i cynamonu. Zagotowujemy i dusimy przez 20 minut na małym ogniu. Następnie wsypujemy cukier i dusimy jeszcze 20 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556