Przepis na Domowy sos do makaronu

Składniki potrzebne do przepisu: Domowy sos do makaronu

  • >mięso mielone wieprzowe 70 dkg
  • cebula 2 średnie
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • woda 2 szkl
  • koncentrat pomidorowy 0.5 małego słoiczka
  • mąka 1,5 łyżki
  • tłuszcz do smażenia
  • oregano
  • bazylia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Domowy sos do makaronu ?

    Cebule drobno pokroić zeszklić na patelni, dodać mięso mielone i dusić 20 minut. Następnie dodać koncentrat wymieszać przełożyć do garnka zalać wodą przyprawić przyprawami i gotować 20 minut od czasu do czasu mieszając.

    Mąkę rozmieszać z wodę i przyprawić sos zagotować.

    Doskonały do makaronów: spaghetti, penne i świderków.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553