Przepis na Jaja faszerowane szynką

Składniki potrzebne do przepisu: Jaja faszerowane szynką

  • jajka 6
  • szynka 150 g
  • >żółty ser 50 g
  • >kwaśna śmietana 3 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • >przyprwa warywna szczypta
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
    Czas przygotowania: 25 min.
    Czas gotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Jaja faszerowane szynką ?

    Jaja umyć i ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wyjąć z nich żółtka. Szynkę, ser i żółtka zmielić w maszynce do mięsa lub drobno posiekać, po czym dodać śmietanę i majonez. Całość przyprawić do smaku przyprawą warzywną, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Białka ugotowanych na tardo jaj napełnić farszem i udekorować wedle uznani, np rzodkiewką, sałatą.